Kerstklokjes glas in lood

Coronadagboek 2.0 - dag 13

27 december 20202 - 3 minuten

De laatste weken van 2020 brengen we weer door in een totale lockdown: horeca, winkels, sport, theater en kapper zijn gesloten. Wat nog wel kan in de lockdown is filmpjes kijken, schrijven, wandelen, uitslapen, lachen, koken, videobellen of chatten met vrienden en mijn blogs lezen.

Zaterdag 26 december 2020 - Tweede Kerstdag
 

Kerstklokjes glas in lood

Deze stormachtige Tweede Kerstdag begon als een gewone dag met ontbijt, maar niet zo uitgebreid, bovendien was de kaas op. Dat wil zeggen de huis-, tuin- en keukenkaas (jonge kaas) was op, de bijzondere kaasjes bewaarden we voor vanavond. Daarna vluchtte iedereen naar zijn eigen stek, ging computeren, aankleden, youtube kijken of wat dan ook en om twee uur kwamen mijn ouders.

Mijn moeder had eigengebakken appeltaart mee, die zelfs Oscar lekker vond en waarvan we bij de thee hebben gegeten, natuurlijk met een dot slagroom erop. We hebben bijgekletst en nog een paar spelletjes gedaan, en toen schoof de dag langzaam op naar het avondeten, wat bij ons dus soep was (geen snert, dat vonden we uiteindelijk niet kerstig genoeg), ragout, sushi en een assortiment aan diverse kaasjes en slaatjes. Het was meer dan voldoende, natuurlijk. Nog meer gekletst en muziek geluisterd.

Tristan zat halverwege de avond bijna in te

dutten, want hij had een vol hoofd, kon dan slecht slapen en als zijn hoofd dan leeg was, stroomde die vanzelf weer vol. Nou, zei oma, dan ga je toch uitwaaien? Oscar pakte meteen zijn telefoon erbij en zei: ‘Morgen wordt het 8 graden met een wolkje en regen, windkracht acht.’ Tristan dacht dat uitwaaien op het strand misschien wel een goed idee was. Dan gaan we dat doen. Ik moet het nog zien, want er komt een enorme regenstrook over ons land en code geel is van kracht. Nou ja, vorig jaar woeien we ook uit op het strand met windkracht negen geloof ik. Even zandstralen.

Mijn ouders gingen tegen achten, kwart over acht huiswaarts, voor hen een uur rijden. Met tegenwind iets langer. En dat was dan weer Kerst 2020. We vroegen ons ineens af of er wel een Nieuwjaarsconcert was, want hoe truttig ook, het is in Wenen en Wenen blijft op een of andere manier onze stad en dan is het Nieuwjaarsconcert erg leuk om te zien. Hoe zou dat zijn? Nieuwjaarsconcert zonder publiek en met elke muzikant op 1,5 meter van de andere. Het zou net kunnen in die gouden zaal.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter