Tekst op raam bij school

Coronadagboek - dag 18

3 april 20205 minuten

We zitten in een ‘intelligente lockdown’ vanwege het coronavirus. De scholen zijn dicht, horeca is dicht en de meeste mensen werken thuis. Zo ook hier. Hoe gaat dat van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij tijdens deze rare weken.

Donderdag 2 april 2020

Om 8 uur ’s ochtends ren ik naar buiten om de groene bak bij de kant van de weg te zetten. Meestal doe ik dat de avond ervoor, maar op een of andere manier vloeien de dagen in elkaar over en vergeet ik dat soort ijkpunten. De vuilniswagen is nog niet geweest, dus kan ik mijn bak nog rustig tussen de andere zetten. Het is fris buiten, tegen het koude aan. Binnen zitten zal geen probleem zijn.

Als ik boodschappen ga doen, zie ik dat er markt is en besluit ik langs Oscars school te fietsen. Nog nooit zo’n leeg schoolplein gezien. Op de ramen hebben de juffen en meester de tekst ‘Lieve kinderen wij missen jullie’ geplakt. Ik ga er op de terugweg een foto van maken, voor Oscar.

Tekst op raam bij school

In de rij bij de slager: er is een nieuw systeem dat je door een medewerker wordt opgeroepen en dat je moet wachten bij de ‘ingang’, zodat er niet te veel mensen tegelijkertijd voor de vitrines staan. Twee oudere mensen voor mij, die de nieuwe protocollen niet snappen. Een van de dames legt het nog eens uit, maar ze gaan heel dicht bij de vitrine staan als ze aan de beurt zijn. Dovigheid kun je nog denken en bij de kassa, bij de ‘uitgang’, betalen ze contant. Het waren geen mensen die kwaad in de zin hadden, ze waren gewoon te oud om nog te leren pinnen, maar een beetje pijnlijk was de situatie wel. En daar kom

ik met mijn moderne manieren: bestelling op internet geplaatst, met iDeal betaald en hop, door naar de kassa waar mijn pakketje vlees stond te wachten. Doorgeracet naar AH, voor vijf dagen groenten bedacht: bloemkool, andijvie, worteltjes, asperges en snijboontjes, hophop door de winkel gezigzagd naar nog wat paden, betaalpaal en naar huis. Nu ben ik degene die snel door het filmpje beweegt.

Om drie uur belt de juf van Oscar om te vragen hoe het gaat met thuiswerken. Oscar vindt het wel prima, zeg ik, hoewel hij met frisse tegenzin naar school gaat. Hij zegt vaak dat hij school niet leuk vindt en leren al helemaal niet. Hij kan het prima, dat leren, want ook hij gaat naar het gymnasium in Alkmaar, net als zijn broer en zus. Sander en ik hopen dat dat sentiment een beetje omslaat op de middelbare, anders wordt het nog een lastig traject. Het zal wel loslopen.

Na het eten kijken we twee afleveringen A letter to the king en we zijn nu op een enorme plotwending in het verhaal aanbeland. Ik ga niks zeggen, kijk zelf maar, maar wij zitten vanavond gekluisterd aan aflevering 6. Meer zijn er (nog) niet, dus heel benieuwd hoe dat gaat aflopen. Spannend!

Dat was donderdag 2 april. Beetje magere dag qua gebeurtenissen, maar ook die dagen moeten er zijn.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter