Chocolade-eitjes in een schaal

Coronadagboek - dag 19

4 april 20205 minuten

We zitten in een ‘intelligente lockdown’ vanwege het coronavirus. De scholen zijn dicht, horeca is dicht en de meeste mensen werken thuis. Zo ook hier. Hoe gaat dat van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij tijdens deze rare weken.

Vrijdag 3 april 2020

Ken je dat gevoel dat je denkt iets zwaars op te tillen, maar het is eigenlijk heel licht? Dat je het voorwerp dan bijna over je hoofd heen gooit? Dat gevoel had ik vanmiddag rond 3 uur, toen ik ineens bij was met al mijn vertalingen. Ja, zo goed ben ik nou en zo snel, dat ik achterstanden gewoon kan inhalen. Yeah me!
Helaas moet ik het weekend nog wel doorwerken om bij te blijven, maar dat hoeft niet meer op dat moordende tempo. Beetje lucht dus, op werkgebied.

We zijn hier heel langzaam het huis in paassfeer aan het omtoveren. Heel langzaam hoor: de chocolade-eitjes staan op tafel en ik heb servetten en een tafelkleed in vrolijke kleurtjes gekocht. Ook afbakbrood heb ik al en we gaan fonduen, dus het vlees is besteld. Verder nog niets geregeld, maar omdat we in deze situatie zitten, is het extra belangrijk om er iets feestelijk van te maken. Dat vindt Sander althans. Even kijken of AH nog paastakken heeft, anders hang ik wel een versierseltje aan de afgeknipte appelboomtak. Daar komen gewoon knoppen aan, hè!

Nog een prangende vraag: wie heeft de smaak karamel-zeezout uitgevonden? Onsla die man/vrouw! 

KARAMEL-ZEEZOUT IS SMERIG.

Zo, dat moet even in kapitalen, om de boodschap goed over te brengen. Ik wist dat al, maar Sander nam een chocolade-eitje met die smaak, omdat hij dacht dat het misschien wel zou meevallen. Nee dus.

Sinds wij in Engeland en Finland zijn geweest, zoeken we hier ook naarstig naar chocoladerepen en ijs met muntsmaak en/of

Karamel-zeezoutchocolade-ei

met dropsmaak. Chocoladerepen kun je nog wel eens vinden in een ‘bijzondere’ smaak: meestal een combinatie van een vrucht en een kruid, want dan denkt de Nederlander ook dat hij bijzonder bezig is. Dus muntchocola is wel te krijgen, als je weet waar te zoeken, maar dropijs, met een stevige salmiakkick, die is alleen te vinden bij de goede ijscoman. Picobello hier heeft dropijs in een romige variant, zodat je de salmiak niet al te sterk tot je krijgt, want stel je voor... maar ze hebben hem in ieder geval! We kunnen dat ijs alleen nu niet kopen en toen dat in de winkel kwam, dachten wij niet dat we de week erna in een lockdown zouden zitten, dus niet gehamsterd.
Bij de buurtsuper kun je kiezen uit de volgende smaken en alleen de volgende smaken: vanille, vanille-kers, vanille-aardbei, vanille-ietandersfruitigs, allerhande varianten koffie-chocoladesmaken, koekjessmaken en, inderdaad, karamel-zeezout. Nooit eens aftereight-ijs, nooit eens dropijs. Er is wel een kinderijsjesvariant met een citroenijsje op een dropstokje, maar dat is het dan weer niet helemaal. Sander en ik staan vaak tevergeefs en weer teleurgesteld voor de vriezer in AH te kijken naar de populaire smaken, schudden ons hoofd en verlangen naar een reisje naar Finland, waar er kilobakken dropijs in de vriezer staan.

Het is fijn om nog ergens naar te verlangen. We hopen dan ook heel erg dat onze vakantie in juli naar Ierland kan doorgaan. We zijn wel toe aan een reep echt Engelse/Ierse muntchocola, aan echte muntijs en aan muntsaus bij het avondeten.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter