toetsen typemachine

Coronadagboek - dag 4

20 maart 20205 minuten

We zitten in een gedeeltelijke lockdown vanwege het coronavirus. De scholen zijn dicht, horeca is dicht en de meeste mensen werken thuis. Zo ook hier. Hoe gaat dat van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij tijdens deze rare weken.

Donderdag 19 maart 2020

Vandaag ben ik aan het lanterfanten, ik kom moeilijk op gang. Lanterfanten... leuk woord voor De Woordenspuwer. Het komt van lanterfant ‘lui persoon’, maar verdere etymologie onzeker, staat op etymologiebank.nl. Dat is jammer en ik heb vandaag geen zin om andere bronnen uit te zoeken. Sander test Microsoft Teams met mij en de kinderen, zodat hij de fractie kan spreken via dit medium, Skype heeft een hopeloos slechte verbinding.

Het is vandaag een rommelig dagje. Carmen komt naar beneden met dat ze haar huiswerk op drie plaatsen moet zoeken en het overzicht kwijtraakt. Ik help haar met uitzoeken en het valt allemaal reuze mee: studiewijzers uitgeprint en daar staan ook de huiswerkroosters voor de komende weken in.

Tristan gaat tosti’s maken als lunch, maar krijgt de verpakking van het vlees niet open. ‘Niet Lensink-proof,’ zegt hij. Klopt. Het is een gesealde verpakking die met een schaar opengeknipt moet worden. ‘Maar er zit zo’n hersluitlipje bij en toen dacht ik dat je hem gewoon kon opentrekken.’ Nee dus. Mijn niet zo technische huisgenoten worstelen wel vaker met verpakkingen. En als ze een verpakking ergens halverwege openrukken, een beetje gebruiken en dan weer half dichtvouwen, zodat als ik het pak pak de hele keuken onder de rijst, suiker, vermicelli zit of de vleeswaren op de grond liggen, dan roep ik altijd ‘niet Lensink-proof!’ En ze ( = fabrikanten) denken echt wel na over sluitingen, maar ja, ze testen die niet op mijn gezin, wat ze echt een keer moeten doen.

Tegen 4 uur krijgen de kinderen pianoles via What’s App-video en de camera van de telefoon moest gericht staan op de toetsen van de piano. Tristan had een hele stellage met de trapleer bedacht om zijn telefoon tegen aan te zetten. Dat kan hij dan weer wel, dus er is nog (technische)

trap met telefoon drie kinderen kijken of het werkt

hoop voor hem. De pianoles ging prima, ook omdat de ouders er niet waren om te storen: Sander en ik gingen boodschappen doen.

We zijn nu aan het bedenken wat we dit weekend gaan doen. Een eindje toeren in de auto? Wandelen in een bos? Star Trek-films kijken? Star Trek-gerechten maken uit het Star Trek Cookbook? Uitslapen?

Note to self: een digitaal kookboek waar je geen recepten kunt printen, is níét handig.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter