Nederlandse vlag aan huis

Coronadagboek - dag 43

28 april 20205 minuten

We zitten in een ‘intelligente lockdown’ vanwege het coronavirus. De scholen zijn dicht, horeca is dicht en de meeste mensen werken thuis. Zo ook hier. Hoe gaat dat van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij tijdens deze rare weken.

Maandag 27 april 2020 - Koningsdag

Koningsdag vandaag en ik heb zoals gewoonlijk op Koningsdag alle festiviteiten gemist: de toespraak van de koning, het Wilhelmus zingen om 10 uur en er was ook nog iets om 16 uur. Hier verliep de dag als een zondag met mensen die of niet uit hun bed waren te krijgen of niet achter hun schermpje vandaan te porren waren. Bovendien moest ik een heleboel doen, werken vooral. Kortom, een gebruikelijke Koningsdag in huize Lensink.

Om half 2 trek ik de kinderen het huis uit, want ik wil weten of er meer vlaggen hangen dan normaal tijdens Koningsdag en we besluiten een rondje te lopen naar het centrum. Misschien hebben een paar kinderen een kleedje liggen in hun tuin. Je weet het niet. Het viel tegen. Niet overdreven veel gevlagd, niet meer dan anders in ieder geval en nergens kleedjes. Niet eens in de tuin. Maar ja, dat zou ik ook niet doen, er komt de hele dag niemand voorbij natuurlijk. We zijn een ijsje gaan halen en weer teruggewandeld. De volgende keer wil Tristan weer de stad uit lopen in plaats van in. So noted.

Nederlandse vlag in tuin

Sander moest vandaag naar de tandarts of eigenlijk de mondhygiëniste. Op Koningsdag? vroeg ik. Sander haalde zijn schouders op. Blijkbaar wilde ze afspraken inhalen. Ik heb nog geen berichten van de orthodontist (voor Oscar) gehad, dus ik neem aan dat ze nog niet allemaal aan het werk zijn. We wachten het rustig af.

Mijn pogingen om voor te lezen strandden vandaag in een muur vol desinteresse: ze gingen liever gamen. Zucht. Morgen ga ik dan twee hoofdstukken voorlezen, riep ik. Dat vonden ze prima en zoef, zoef, zoef, weg waren ze. Eens kijken of ze dat morgen echt willen. Het begin van een boek is meestal even inkomen, dus veel informatie, introductie van de personages enzovoorts. Carmen vond het al spannend en leuk. Mooi.

Kortom, een rustige dag met veel werk (dirndls en lederhosen) en weinig feestgedruis. Daarom ook een kort verslag.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter