Boek en haakspullen

Coronadagboek - dag 53

8 Mei 20205 minuten

We zitten in een ‘intelligente lockdown’ vanwege het coronavirus. De horeca is nog altijd dicht, de sportverenigingen en scholen gaan langzamerhand weer open. Hoe gaat het van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Donderdag 7 mei 2020

Boek en haakspullen

Ik vind mondkapjes stom. Ik vind het stom dat de politiek zijn oren laat hangen naar ‘wat de bevolking’ wil, terwijl het overduidelijk niet bewezen is dat die stomme dingen werken. Schijnveiligheid promoten is het stomste wat je kunt doen. Ik vind het stom dat ik mijn kinderen moet opzadelen met een stomme anti-mode, omdat ze per 1 juni toevallig met de trein naar school moeten. Ik vind het nog stommer om die dingen te moeten kopen, daarom ben ik er stom genoeg mee begonnen ze te haken, maar die stomme patronen zijn blijkbaar voor reuzen gemaakt, want ze passen niet, te groot, de

touwtjes zijn te slap, de stof kriebelt en nu moet ik weer een stom binnenstofje zoeken, wat ik al helemaal stom vind en misschien ook nog naar stomme koffiefilters, want dat schijnt te moeten. Alsof die koffiefilter ook maar enig minivirus gaat tegenhouden via de megagaten die in koffiefilters zitten (dat stomme virus lacht ons vierkant uit). Wat ook stom is, is dat je met het warme weer met een stom lapje voor je mond loopt, waardoorheen gewoon alles stomweg wasemt, het is warm, wat stomvervelend gaat zijn in een warme trein, allemaal kinderen met een stomme uitslag op hun gezicht, warmtebultjes, irritatie, huidproblemen, acne. Krijg je dat weer, ook stom. Het stomme is dat we geen medische kapjes mogen gebruiken, want die werken wel, maar zijn uiteraard voor het medisch personeel. Nu lopen, fietsen, staan, zitten we ook stomweg al langs, naast of achter elkaar zonder kapjes, handschoenen of alcoholgel. Met de versoepelingen gaan ook onhoudbare situaties voorkomen. Maar die mondkapjes vind ik nog wel het stomste van allemaal. Aan de andere kant ben ik ook weer niet bereid om de kinderen met de auto te brengen en te halen: ondoenlijk door verschillende roosters. Dat zullen zij wel weer stom vinden. Kortom, stomstomstom.

Intussen kreeg ik post: het boek dat ik heb gewonnen en een stapel Terminator-dvd’s. Huiswerk. Ga ik morgen aan beginnen. Ik ga namelijk nog een bespreking schrijven van die serie films, volgens sommigen zijn er maar twee en die erkennen de andere vier niet. Zal mij benieuwen. De nieuwste met een grijze Schwarzenegger en een gerimpelde Hamilton lijkt me hilarisch, als de tijd invloed heeft op robots... of is hij ergens in de niet erkende vier films menselijk geworden? Met tijdreizen kun je alle kanten op, natuurlijk. Ik zie het vanzelf wel.

De artikelen die ik voor Fantasize heb geschreven, staan online en de special “Het einde van de mensheid” is mooi geworden. Het ziet er visueel aantrekkelijk uit, is informatief en goed gevuld qua teksten. Met maar twee vrouw en één man dit in elkaar gedraaid, dus dat is een hele prestatie. Ben er best trots op. Allemaal gaan lezen en kijken, hè. We willen veel views en je kunt ook meebabbelen. Vooral doen!

Kalender

Verder krijgt Het gouden kompas de kinderen in hun greep (wat ironisch is, want dat gebeurt ook in het boek, o spoilers, waarin kinderen geroofd worden om ‘iets’ mee uit te voeren). Voorlezen is leuk en nog leuker als het dankbaar aanvaard wordt.

Nu ga ik met Odile kletsen over het boek van Lydia Davis en haaktips uitwisselen. En dat is alles behalve stom.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter