Kalender op bureau

Coronadagboek - dag 57

12 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen beginnen weer. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Maandag 11 mei 2020

Zo! Alle zes de Terminator-films zijn bekeken en we hebben ons vergist in de volgorde: het bleek dat wat wij als film zes zagen eigenlijk film vier was. Dus nu is ons rijtje favorieten: 1, 2 en 6 (nieuwe volgorde). Film 3 en 5 vonden we slecht en film 4 past er eigenlijk niet tussen, omdat het geen tijdreisfilm is, de kop van Schwarzenegger op een animatie is geplakt en het meer een soort ‘Saving privat Ryan’-verhaal is, waarin de meisjes alleen met vochtige ogen naar de stoere mannen mogen kijken, of zwanger zijn. Ik heb een hoop te schrijven over dit filmuniversum.

Kalender met sterren

Sander heeft vakantie genomen en dat is prettig, omdat hij nu boodschappen doet en kookt. Kan ik me verdiepen in allerlei boeken. Vanmorgen geprobeerd om het normale ritme weer te pakken te krijgen, maar omdat Oscar nog niet fysiek naar school hoeft, blijft het ‘lockdown’-ritme nog even van kracht. Dat zal wel weer wennen zijn als hij weer vroeg op moet. De andere twee blijven tot 1 juni nog thuislessen krijgen en dit keer meer lessen via Teams. Geen proefwerkweken meer, maar nog wel wat toetsen voor de klassieke talen in juni. Het blijft flink aanpoten voor ze, en dat verwacht ik ook van een gymnasium. Tristan is moe en voor hem zou de fysieke reis juist goed zijn.

Nog mijn maandagochtendchat gehad met mijn vriendinnen van het Schrijfoverleg, waar we onze onderbewuste rollen eens probeerden te benoemen en te kijken hoe we dat in ons verhaal konden verwerken. Mijn onderbewuste rol is ‘reiziger’, zei Odile. Vond ik een sterke, want dat klopt. Ik zit dan wel aan huis gekluisterd, maar mijn geest reist door werelden en is

nieuwsgierig en leergierig. Ook heb ik vaak een soort drang om eropuit te gaan, zie mijn laatste obsessie met digital nomading, wat nu weer op de achtergrond is geraakt (praktisch onuitvoerbaar), maar wat nog altijd een wens is.

Er kwam welgeteld één vertaling binnen, een kleintje (klein vind ik 50 - 2000 woorden, deze was 271 woorden), maar mijn vertaalprogramma hing steeds op. Ergerlijk. Toen ik een woordenlijst-zoekfunctie had uitgezet, ging het beter. Techniek... het zal nog heel lang duren voordat een intelligente AI de wereld overneemt, want met alle slordigheden in de programmatuur van zelfs vertaalprogramma’s, gaat die mondiale gijzeling ook niet vlekkenloos natuurlijk. Of zijn we al gegijzeld? Dat is dan weer de vraag, hè. En kom nou niet aan met 5G, corona, China, Rusland, brand en metaal. Ik geloof je toch niet, 6 Terminatorfilms verder of niet.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter