Kalender met vingerpop

Coronadagboek - dag 59

14 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen beginnen weer. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Woensdag 13 mei 2020

Kalender met vingerpop

Oei, het ging vanmorgen helemaal niet goed, toen ik opstond. Ik was duizelig en door die duizeligheid werd ik misselijk. Het liefste was ik weer in bed gekropen, maar er moesten allerlei ‘moederdingen’ worden gedaan, dus ben ik heel voorzichtig opgestaan en zonder me te veel te bewegen heb ik me aangekleed, heb ik ontbijt gemaakt en ben ik achter de computer gaan zitten. Nadat ik een warm vest had aangetrokken en een kop thee had gedronken, trok het een beetje weg. Maar wat is dat een vervelende manier om op te staan. En nee, ik ben niet zwanger.

Meestal betekent mijn duizeligheid dat ik te veel hooi op mijn vork heb genomen, qua werk of qua wat anders, maar mijn mailbox is nog steeds leeg en verder heb ik alleen maar wat gelezen en heb ik een rondje wijk gelopen. Gisteren dan. En ik lag laat in bed. Zou het daardoor komen? Laten we hopen van niet, zeg! Enfin, ik besluit me extra rustig te houden, wat helemaal niet gaat, want er moeten boodschappen komen, de kinderen moeten eraan herinnerd worden dat ze

pianoles hebben, ik heb redactieoverleg, waar ik ook mijn aandacht bij moet houden. Het verdwijnt allemaal naar de achtergrond als ik me met die taken bezighoud.

De special “het einde van de mensheid” van Fantasize is goed ontvangen, dat wil zeggen, Karen (hoofdredactrice) heeft ons de cijfers van de bezoeken en de hits genoemd en daaruit blijkt dat er veel activiteit is op de site, maar dat lees je niet af aan het aantal reacties op de artikelen, want die zijn... nul. In ieder geval worden de artikelen gelezen. Leuk! We bespreken wat we voor de komende tijd gaan doen en dat belooft weer veel uitzoekwerk en schrijfwerk, maar dat we nieuwe specials gaan maken, staat vast. Verder verklap ik nog niets. Ideeën te over, in ieder geval.

Nog even wat typische dingen hier in huis: Oscar. Dat is een jongen die zegt: jij gaat echt kapot op die mondkapjes, hè? (toen ik ze begon te haken) Dat is er een die zegt: vet chill! Die met de baard in zijn keel giechelbuien heeft met zijn zus. Die keihard “Lekker!” roept als er broccoli wordt gegeten. Of asperges. Die jongen, die maakt elke dag keurig zijn huiswerk met in zijn oortjes... Mondschein Sonate deel 3 van Beethoven. Pianojuf Marieke liet hem met Carmen op de piano oefenen met het benoemen van noten. Carmen sloeg aan, Oscar moest de noot noemen zonder te kijken. Hij had ze bijna allemaal goed. Ze denkt dat hij een absoluut gehoor heeft. Misschien moet hij toch naar het conservatorium? 

Carmen. Die heeft geen zin meer om ook maar iets te doen voor school: “Er is geen proefwerkweek meer en ik weet dat ik toch al over ga.” Ja, een proefwerkweek is prestige voor Carmen: nóg betere cijfers halen. En nu ligt ze tegendraads op de bank met een of andere lollige youtuber op haar telefoon. Te balen. Wil naar haar vriendinnen en vriendje. Gaat dan maar weer giechelen met haar broertje.

Tristan. Heeft ineens de geest gekregen om ruimteschepen te gaan tekenen, wat hij heel precies doet met geodriehoek en potlood. Maten erbij. Zijaanzicht, bovenaanzicht, vooraanzicht. Het wordt al een hele vloot. Ik ben benieuwd naar het verhaal erbij. Verder had hij een digitale les vandaag.
‘Welke?’ vraag ik.
‘Lichamelijke opvoeding,’ zegt hij en snuift vanwege de stupiditeit ervan. Later vraag ik wat hij moest doen met digitale gym.
‘O, hij wilde weten wat ik deed aan beweging.’
‘Toen zei je, ik fiets en wandel door de wijk?’
‘Zoiets, en dat ik veel vinger- en polsoefeningen doe.’

Voor Sander was het weer een dag vol vergaderingen midden in zijn vakantie. Ook dat is typisch. 

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter