Coronadagboek - dag 6

22 maart 20205 minuten

We zitten in een gedeeltelijke lockdown vanwege het coronavirus. De scholen zijn dicht, horeca is dicht en de meeste mensen werken thuis. Zo ook hier. Hoe gaat dat van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij tijdens deze rare weken.

Zaterdag 21 maart 2020
 

Lijst

Het is lente en dat is te merken: iedereen massaal naar bouwmarkt of park. Wij blijven thuis, maar het kriebelt wel. Want, ja, alles wat niet kan of mag is des te aantrekkelijker. Toch is deze thuiswerkperiode en geen clubs of sport dé ideale wereld voor mij als introvert. De wereld en ook Nederland is ingericht op extroverten: véél contact, véél doen, véél activiteiten, snel, gehaast en jachtig. Ik vind die 1,5 meter afstand houden dus wel prettig, dan staat niemand ‘in mijn aura’, dan heb ik een keer geen claustrofobische gevoelens in een menigte. O, géén menigte, heel prettig. Dus wat mij betreft mag die 1,5 meter afstand, de social distancing, ook ná corona blijven bestaan. Al die vreemden op afstand en als ik je echt aardig vind, merk je dat snel genoeg.

We maken er een lui dagje van: Sander en de kinderen bouwen in hun minecraftwereld, ik lees of speel een suf internetspelletje waarbij je telkens drie voorwerpen moet combineren om een groter en beter voorwerp te krijgen. Er zijn poppetjes, draken of wezens, die stenen of boompjes oogsten en met de oogst kun je weer combineren. Superverslavend natuurlijk, het is

mijn guilty pleasure. Ik heb voor de gein een keer uitgerekend hoeveel basisvoorwerpen je moet combineren om het grootste voorwerp in die categorie te krijgen. Het bleek 3 tot de macht 7 (sommige voorwerpen zelfs 3 tot de macht 10) en ook uitgerekend hoe lang je erover doet om dat voorwerp te krijgen: meestal een uur, of als de poppetjes die de boel oogsten langzaam zijn, anderhalf uur. Tijdverspilling, ja, maar goed om na te denken over allerlei zaken: blogs, mijn roman in wording (writer's block), introvert vs extrovert en wat te doen in geval van verveling.

Wat betreft dat laatste: toch maar een lijst gemaakt die de kinderen kunnen aanvullen. Er zijn al goede ideeën op gekomen. Oscar wil mahjongen. Gaan we doen!

Tegen het avondeten maken we snacks en gaan we Star Trek First Contact kijken. Blijft een goede film. Vorige keer hebben we Insurrection gekeken, dus morgen of volgende week is Nemesis aan de beurt. Tegen die tijd hebben we de 12 seizoenen van The Big Bang Theory ook wel doorgeworsteld (we zijn bij seizoen 12) en kunnen we eindelijk aan Star Trek Discovery beginnen, of aan Star Trek Picard, maar die is nog niet op Netflix. En Dr. Who hebben ze eraf gegooid, zeer tot ongenoegen van deze Whoviaan. Verder liggen Amélie en Amadeus nog op ons te wachten, dus we komen de avonden wel door.

Morgen maken we er weer een luie dag van, het is dan tenslotte zondag.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter