Waterplanten

Coronadagboek - dag 62

17 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen beginnen weer. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Zaterdag 16 mei 2020

Carmen mag weer naar scouting en ze heeft er zin in. De opkomsten zijn buiten, aan een lange tafel en ik geloof dat ze ook gingen zeilen, maar Carmen wilde geen flet leiden. Daar vond ze zichzelf nog niet goed genoeg voor. De leiding had dat al voorzien, dus ze hoefde niet. Grappig, terwijl ik denk dat ze het best kan, maar in een boot met slechts twee anderen is het misschien iets te inspannend.

Sander en ik gaan een rondje AH, elk een eigen wagentje, dus oef, nu zijn we zelf aan het coronaclusteren. Maar we renden elk met ons eigen lijstje door de winkel en aan het einde voegden we ons weer samen. Natuurlijk de helft vergeten als je zulke dingen gaat doen, want dan denkt ieder dat de ander het wel meeneemt. Raar hoe dat werkt. Anyway, nog kaas gehaald bij de kaaswinkel, voor Tristan brandnetelkaas omdat hij dat zo lekker vindt.

Ik ben een flink eind opgeschoten met het voorlezen voor het voorlezen in De Noorderlichttrilogie en ben inmiddels in boek 2,

Waterplanten

terwijl ik nog moet voorlezen in boek 1. 

Wat heb ik verder nog gedaan? Beetje gehaakt, beetje niksen, beetje schrijven, beetje zaterdagmiddagbankhangen. O, en Picard aflevering 1 gekeken. Broers van Sander zijn niet zo heel enthousiast over Picard, vriend van wie ik de afleveringen kreeg, wel. Vooralsnog een veelbelovende eerste aflevering. En ondertiteling maken kijkt nauw, ik moet goed zoeken naar een goed ondertitelbestand, want soms staan er halve vertalingen tussen of klopt de vertaling niet met de tijd in de film. Ondertitelen is ook een vak. Tot nu toe de goede bestanden kunnen vinden. Heel mijn computer vol malware natuurlijk, maar oké, daar heb ik een firewall voor.

O, en nog even Jut en Jul promoten: ze hebben weer een gamevideo voor hun YouTube-kanaal opgenomen, die morgen online komt.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter