Grashalmen

Coronadagboek - dag 63

18 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen beginnen weer, de terrassen mogen bijna open. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Zondag 17 mei 2020

Helemaal vergeten te vertellen: gisteren nog op de valreep meegedaan aan een verhalenwedstrijd. Van de Boekenkrant. Uiterste inzenddatum 18 mei. Nou ja, dan was ik nog ruim op tijd. Het verhaal mocht tussen de 750 - 1500 woorden zijn en moest iets met ‘contact’ van doen hebben. Ik had nog een verhaaltje liggen (precies 999 woorden, hihi) en dat heb ik opgestuurd. Ook is de Joost Zwagerman Essaywedstrijd weer van start, daar moet ik ook maar eens over nadenken. Maar waar ga ik het over hebben? Niet corona, denk ik. Of wel? Ach, we zullen zien.

Grashalmen in de wind

Vandaag heb ik de internetversie van het alternatieve songfestival met de kinderen bekeken op groot scherm ( = tv-scherm). Het was een show met een rondje Europa en een kijkje in alle huiskamers, slaapkamers en tuinen van de artiesten. Opvallende zaken:
* De liedjes lijken weer vreselijk op elkaar
* De vrouwen/meisjes zijn mooier zonder make-up. Een was zowel mét als zonder make-up niet om aan te zien omdat dat meiske zich een neus en lippen uit een catalogus had laten aanmeten.
* Wat zijn ze allemaal jóng (zei opoe).
* Mannen die vader zijn, zijn aantrekkelijker

dan de mannen die duidelijk geen vader zijn.
* Lege straten zijn gaaf. En raar, oké.
* Een zaal zonder publiek mist een echo. En een uitgelaten vibe.
* Het upbeat-presentatietoontje sloeg dood, dus deden ze minder uitbundig.

Ik vind trouwens dat er een nieuwe regel moet komen en ik noem hem de “Whitney Houstonclausule”, die luidt als volgt:
“Deze clausule geldt voor alle inzendingen van de Eurovision Songcontest (hierna te noemen “Eurovisie Songfestival”). Op het Eurovisie Songfestival, in alle promotiefilmpjes en overige uitingen van het Lied van de Deelnemer op (sociale) media is deze clausule van toepassing, tenzij deze niet van toepassing is. De Deelnemer dient zich in zijn/haar Lied te onthouden van specifieke vocale uitingen in de hoogte en van aanzienlijke lengte (hierna te noemen “de Uithaal”). Deze vocale zangtechniek mag uitsluitend worden toegepast indien de Deelnemer eenzelfde mate van vocale controle heeft als de legendarische zangeres Whitney Houston (1963 - 2012) (hierna te noemen “Houston”, niet te verwarren met de gelijknamige stad van de Amerikaanse staat Texas). Het handelsmerk van Houston was de loepzuiver gezongen, perfect beheerste Uithaal, die haar beroemd heeft gemaakt. Gezien het gebrek aan beheersing van genoemde techniek, wat duidelijk leidt tot met een kopstem uitschreeuwen van een dissonante toon (hierna te noemen “het Schreeuwen”) dient de Deelnemer zich aan een of meerdere van de volgende zaken te houden om het Schreeuwen te allen tijde te vermijden, met inbegrip van maar niet beperkt tot a) het nemen van zanglessen, b) het nemen van additionele zanglessen waarin de nadruk wordt gelegd op het aanleren van de beheersing van voorgenoemde techniek van de Uithaal; ofwel het afleren van het Schreeuwen, c) het zich terugtrekken als Deelnemer, d) het terugtrekken van het Lied als inzending en e) het vervangen van het Lied met een lied waarin de Uithaal noch het Schreeuwen aanwezig is. Een jury van nader te bepalen deskundigen zal zich bij de voorrondes buigen over de beheersing van de Uithaal van de desbetreffende wedstrijdkandidaat, waarna de uitspraak van voorgenoemde jury bindend zal zijn voor het voorgelegd Lied. Deelname aan het Eurovisie Songfestival kan uitsluitend plaatsvinden met een goedkeuring van de jury (“de Goedkeuring”) inzake het gebruik van de Uithaal. Kandidaten zonder Goedkeuring zullen niet doorstromen tot Deelnemer. Met deze clausule hoopt de Organisatie schade aan glazen objecten in de nabijheid van de Deelnemer alsmede letsel aan de fysieke gehoorgangen van het publiek en/of de jury te vermijden. Er bestaat geen beroep tegen deze clausule.”

Restjes gegeten, Picard gekeken en dat was dan weer zondag 17 mei 2020.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter