Bloem van eachinacea

Coronadagboek - dag 64

19 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de bibliotheek is open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. We kunnen weer sporten. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Maandag 18 mei 2020

Bolplant

Ben ik echt al 64 dagen een dagboek aan het bijhouden? Die cijfers bovenaan de pagina kruipen veel te snel naar de 100. Ik ga nog even door, misschien stop ik 1 juni of als het land weer van het slot af gaat, dat horen we morgen.

To-do-lijst voor vandaag:
* Artikel over Terminator-films afschrijven
* Planten water geven
* Haakwerkje afmaken
* Vertaling nakijken en opsturen
* Vuilniszakken legen
* Gootsteenontstopper kopen
* ER IS DROPIJS! Onthouden!

Meestal zijn deze lijstjes langer, maar vooral in mijn mailbox is het zeer rustig en ik vind het helemaal niet erg. Het merendeel van de dag ben ik bezig met het artikel over de Terminator-films, ik zoek een algemener kader dan ‘tijdreizen’ en ‘vernietigende AI’. Ik neem de filmgeschiedenis er een beetje bij, de omstandigheden toen film 1 uitkwam en hoe de manier van filmen in de loop van de jaren is

veranderd. Omdat Terminator van 1984 tot 2019 met jaren ertussen uitkwam, kun je het verloop goed zien. Van houterige animaties naar geavanceerde computerspecials. Van inhoudelijke verhalen naar gelikte niemandalletjes. Je kunt er een heel boek over schrijven, maar ik vond het na bijna 2200 woorden wel genoeg. Dat is vrij lang voor een artikel op internet, de meeste mensen vinden 500 woorden al te veel om te lezen (echt waar). Dat ligt niet aan de interesse van de lezer, maar aan het scherm waarvan gelezen moet worden. Onze ogen hebben daar nog altijd moeite mee. Vandaar die korte teksten.

En veel witregels.

Er zitten nog altijd geen wortels aan de takken van de appelboom, maar helemaal dood zijn ze ook nog niet.

Ik stuur het artikel op en probeer mijn haakwerkje af te maken, maar het patroon is niet duidelijk omschreven, juist heel ingewikkeld en de foto’s zijn niet groot genoeg, zodat ik niet kan inzoomen. Ik moet ook klooien met ijzerdraad om het werkje steviger te krijgen en dat heb ik niet. Ik heb alleen elektriciteitsdraad dat al tien jaar onaangeroerd in de schuur lag en toen dacht ik: hee! Haakwerk. Maar als je het plastic stript, dan krijg je losse koperdraden en daarmee kun je niet haken. Als ik het in het plastic laat, dan zie je dat door het haakwerk heen en het is te dik. Toen ik ermee bezig was, zat ik al te denken ‘waarom doe ik dit’? De werkjes zien er op internet altijd mooier uit dan ze bij mezelf uitpakken dus ik geef er de brui aan. Gewoon, klaar, ik doe het niet meer. Ik ga een ander patroon haken, maar niet meer vandaag.

To-do-lijst aan het einde van de dag:
* Artikel over Terminator-films afschrijven
* Planten water geven
* Haakwerkje afmaken
* Vertaling nakijken en opsturen
* Vuilniszakken legen

* Gootsteenontstopper kopen
* ER IS DROPIJS! Onthouden!

Morgen langs Picobello. Niet vergeten. O, nee: onthouden! Wist je dat mensen (vooral kinderen) het woordje ‘niet’ overslaan? Daarom altijd ‘afblijven’ roepen in plaats van ‘niet aankomen’. Een kind hoort dan ‘aankomen’. Verwarring alom. ‘Stoppen’ in plaats van ‘niet doen’. ‘Nee’ daarentegen is duidelijk zat, dat kun je best een keer zeggen.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter