Bladeren in de zon

Coronadagboek - dag 67

22 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. Sportscholen blijven dicht, maar sporten mag buiten wel. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Donderdag 21 mei 2020 - Hemelvaart

Alweer een feestdag midden in corona die verzopen raakt in de blur die de dagen worden. Het is prachtig weer: stralende zon, droog en warm. De ochtend gebruik ik om wat vertalingen te doen en om 10 uur heb ik overleg met Karen van Fantasize. We bespreken van alles en ook wie wat de komende tijd gaat doen. Ik ga een special leiden die op de lange termijn wordt gepubliceerd. Onderwerp: Toonder. Daar kun je echt heel veel over vertellen, maar het moet wel een link hebben met fantasy en sciencefiction. Dat wordt nog een uitdaging.

’s Middags gaan we een flinke wandeling maken in het Robbenoordbos dat tegen Den Helder aanligt (UPDATE: het Robbenoordbos ligt tegen de afsluitdijk aan, bij Wieringen en dus niet tegen Den Helder. Oeps...). Er is een route van 5,6 km en die gaan we doen. Het is een fijne tocht, voor Oscar niet, want die houdt niet van insecten en voelt bij elke windvlaag wel duizend insecten op zijn blote benen. Soms zijn het ingebeelde insecten, soms zijn het pluisjes van de paardenbloem. Het bos is koeler dan de parkeerplaats, maar ook vochtiger, dat wil zeggen, het ademt wat zwaar. Het hars van de dennenbomen is goed te ruiken, de vogels

Kinderen liggend in een betonnen buis
Windmolen door bladeren heen

kwetteren, we horen een koekoek (“Is dat een koekoek?” vraagt Carmen. “Hij klinkt net als een koekoeksklok,” zegt Oscar. Stadskinderen...). We volgen de gele paaltjes of pijltjes, een route die ons diep het bos in stuurt en soms over fietspaden laat lopen en dan ineens - boem - staat daar de basis van een windmolen. En 100 meter verderop weer een. Het doet een beetje denken aan het sterrenpad in Drenthe, waarin je ook een wandeling maakt (wel met om de zoveel meter een informatiebord over de planeten in ons zonnestelsel en de baan die ze om de zon maken, dus dat is meer een park dan een bos) en ineens met hightech wordt geconfronteerd. Omdat de windmolens nog in aanbouw zijn, is de weg afgesloten met een hek en kunnen we de gele route niet meer volgen en moeten we omlopen. Sander heeft gelukkig zijn mobiel bij zich, zodat we wel rechtstreeks naar de parkeerplaats lopen, maar het voelt alsof we een enorme omweg maken.

Thuis kijken we aflevering 6 van Picard en eten we soep, pizza (voor T&O voornamelijk),

maaltijdsalade (voor C&Si voornamelijk), bami (Sa voornamelijk) en nemen we ijs na. Picard is spannend, maar je merkt wel dat Patrick Stewart tegen de 80 loopt. Geen actiescènes meer voor hem. Gelukkig maken de mensen eromheen dat wel goed. Wij vinden deze serie beter dan Discovery en ik las ergens dat ze met nóg een serie op de proppen komen, maar waar die nou weer in de tijdlijn past? We wachten het maar af.

Morgen is in ieder geval Oscar vrij, van die andere twee weet ik het eerlijk gezegd niet. We zullen het zien.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter