Friday May 22

Coronadagboek - dag 68

23 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. Sportscholen blijven dicht, maar sporten mag buiten wel. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Vrijdag 22 mei 2020

Blijkbaar hebben we een lang weekend. De kinderen zijn vrij van school, ze maken wel keurig hun huiswerk of halen vakken in.

Het weer is omgeslagen, dat wil zeggen, het is fris, het regent en waait. Maar het is best nog warm buiten. Wij blijven binnen.

Ik had de oranje bak (plastic) buiten gezet, want ik dacht dat die vandaag zou worden opgehaald in plaats van gisteren, maar het blijkt morgen te zijn. Omdat het waait, waaien de plastic dingen weg, dus iemand komt de bak in onze tuin zetten. Ik zet hem in de schuur.

Een paar vertalingen gemaakt.

Gestofzuigd. Of is het ‘stofgezogen’? Stofgezuigd? Nee, gestofzuigd. Planten water gegeven.

Gelezen. Dat doe ik graag en veel de laatste tijd. Ik lees nu in een stapel boeken met een lichtgroene kaft, toevallig genoeg: De Noorderlichttrilogie, Vaslav en het boek van Lydia Davis. Door elkaar? Yep.

Carmen en Oscar nemen een game-filmpje op en wij mogen niet de computerkamer en mijn kantoor in. Sander doet het toch om soep uit de voorraadkast te pakken.

Friday May 22

Tristan is boven aan het gamen met een vriendje en af en toe heb ik het idee dat ik mijn broer hoor lachen. Hij is erg spraakzaam, wat menig familielid die niet tot ons huishouden behoort, zal verbazen.

Haken lukt niet. Ik heb er het geduld niet voor, ik vind de wol en steken stom en toch wil ik een mooi boeket bloemen haken, maar het zal een andere keer moeten of met andere wol/katoen. Nu even niet dus.

Ik denk na over een essay, zoek voorbeelden bij het onderwerp. En ik denk na over de vorm. Die is essentieel voor dit stuk.

Was opgehangen.

Planten water gegeven (o, had ik al gemeld).

Ipad-spelletjes gespeeld om mijn hoofd te legen. Werkt niet.

Picard gekeken en daarna Dirk Gently. Die laatste is een serie die we al eens gekeken hebben, maar om hem helemaal door te krijgen,

moet je hem twee of zelfs drie keer zien. Carmen, Oscar en ik vinden de serie geweldig. Gaat over een ‘holistische detective’ Dirk Gently. Serie is gebaseerd op de boeken van Douglas Adams die ook het Intergalactisch liftershandboek heeft geschreven. Om Dirk Gently aan mensen uit te leggen die de serie niet kennen is bijna onmogelijk. Het is in ieder geval hilarisch en hangt van de absurde dialogen aan elkaar en toch zit er lijn in de chaos. Ook iets met tijdreizen. Met machines waarmee je van lichaam kan wisselen. Met katjes waar de essentie van een haai in verborgen zit. Ja, je moet het zien om het te snappen (en leuk te vinden).

Nieuwe was gedraaid. In slaap gevallen toen die klaar was, dus nog niet opgehangen. Morgen opnieuw wassen (anders stinkt het naar stilstaand water, rilling) en wél ophangen.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter