Zondag mei 24

Coronadagboek - dag 70

25 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. Sportscholen blijven dicht, maar sporten mag buiten wel. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Zondag 24 mei 2020

Vanmorgen droomde ik dat ik een sportschool (!) in liep die verdacht veel op een bar-restaurant leek en aan de man achter de balie (bar) vroeg of hij een personal coach voor me had. Ik werd doorverwezen en nog een keer doorverwezen en toen gingen de man van de balie (bar) en een vrouw die mijn personal coach moest worden aan een tafel zitten om een formulier in te vullen van wel 10 kantjes. Ze vroegen niet één keer wat ik dan zoal persoonlijk gecoached zou willen hebben. Na afloop liet de man van de balie (bar) me de kleedhokjes en douches zien, wat uiteindelijk een lege betonnen kamer bleek te zijn en toen vond ik het wel genoeg. Geen sportschool (bar-restaurant) of personal coach voor mij!

Ik heb De Noorderlichttrilogie uit en moet nu weer terug naar het hoofdstuk waar ik ben gebleven met voorlezen. Het wordt voor de kinderen steeds spannender en ook ingewikkelder. Ik hoop dat ze het een mooi verhaal blijven vinden. Ik wel en straks ga ik verder met het vervolg/voorafgaand verhaal. Dat is een zwart boek en moet even wachten tot ik de lichtgroene boeken uit heb. Dan kan ik eindelijk Bam gaan lezen en Stilleven van mijn achternicht Marieke Damen, want die kaften zijn ook zwart/grijs. Die keuzes zijn dan geen toeval meer, maar dat geeft niet.

Nog een vertaling gedaan met allemaal termen voor verf, soorten kwasten en gereedschappen, dus een hoop zoekwerk, want de termen zijn nogal specifiek. Ik heb al eerder zo’n vertaling gedaan, maar deze is wat omvangrijker. Morgen maar ermee verder.

Half geluisterd naar een opdracht Engels die Carmen met haar vriendinnen gaat uitvoeren. Ze moeten rollen verdelen en dan iets opnemen. Een hoop gekakel en gegiechel en wat klinken

Kalender

die meiden door de deur heen bijdehand, dat wil zeggen: alsof ze alles al weten. Carmen schikt zich meestal naar de meerderheid, maar laat niet over zich heen lopen, want er wordt steeds naar haar mening gevraagd. Grappig om die dynamiek tussen de meiden te zien/half horen.

De laatste twee afleveringen van Picard gekeken en wij vinden deze serie beter dan Discovery. Van beide series komt een nieuw seizoen en die gaan we uiteraard beide weer kijken, vergelijken en becommentariëren. Want dat doen we nou eenmaal graag.

Morgen begint er weer een nieuwe schoolweek. En de week daarna is het mondkapjestijd in het OV.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter