Lisdodden geel

Coronadagboek - dag 73

28 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. Sportscholen blijven dicht, maar sporten mag buiten wel. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Woensdag 27 mei 2020

Hier en daar hangen vlaggen uit in de wijk als Sander en ik een ommetje gaan lopen. Er hangen geen tassen aan, dus we vragen ons af wie van het koningshuis jarig is. Máxima? Nee. Die was de week ervoor jarig. We houden het maar op iemand die geslaagd is en geen tas heeft opgehangen.

Ik heb het gegoogeld, want ik wilde het toch weten: in Nederland mag je elke dag als je wil de vlag uithangen, er zijn geen restricties of verboden. Half stok mag als er iemand is overleden. Vlag moet tussen zonsondergang en zonsopgang naar binnen (óf verlicht worden als je ‘m laat hangen), mag de grond niet raken en het verkeer niet hinderen. Ik moet echt een keer een serie ‘Fun with Flags’ Nederlandse editie gaan maken. Ik wist dit namelijk niet. Hier zijn ze erg kwistig met het ophangen van de vlag, als je jarig bent hangt ie al uit, bijvoorbeeld. Kwam op mij erg overdreven over, maar oké, elke dag mag de vlag wapperen.

Pianoles gaat nog een paar keer online door, de laatste les gebeurt op de muziekschool. De komende week wordt rommelig, want we weten niet precies wie wanneer naar school moet of thuis online les krijgt. De kinderen moeten hun eigen rooster nauwkeurig in de gaten houden en mij informeren. Dan kan er gepland worden.

Er moet nog meer gepland worden, want na de redactievergadering van Fantasize van vanmorgen blijkt dat er een heleboel op stapel staat. Ik heb opgeworpen om alles te inventariseren en in een planning te gieten, dat geeft in ieder geval mij rust in mijn kop. Dan kan ik al die dingen lekker één voor één afstrepen. Hoera voor de lijstjes. Misschien hang ik de vlag wel voor ze uit.

Lisdodden

Verder begint de periode van maden in de groene bak weer (jakjakjak) en komt de tijd om een beslissing over de vakantie te nemen steeds dichterbij. Hier en daar hoor ik al dat vakanties naar het buitenland definitief niet doorgaan, dus ik denk dat wij kunnen aansluiten, tenzij... Alle vakantieplekken in Nederland zijn natuurlijk ook vol. Hele volksverhuizing van de Randstad naar de Veluwe, zie je het voor je? Dus misschien moeten wij dan maar op vakantie naar... Rotterdam? Stadswandeling langs alle muurschilderingen maken? Lijkt me op zich gaaf om te doen. Ik wil daar sowieso nog een keer iets over schrijven, over die muurschilderingen, maar dat zullen de muurschilderaars zelf al wel gedaan hebben. Denk ik zo. Zo niet, dan heb ik ze nu op een idee gebracht, of ik spring zelf een keer in dat gat. Een gids heb ik al, namelijk een oud-klasgenoot van de Schrijversvakschool die in Rotterdam woont. Ik ga er gewoon serieus over nadenken. En de vlag uithangen. Voor de muurschilderingen. Kan. Op mijn lijst staan nog een heleboel te schrijven verhalen én twee boeken, dus nou ja, die muurschilderingen verregenen niet. Eerst die lijst afmaken.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter