kalender met monster

Coronadagboek - dag 74

29 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. Sportscholen blijven dicht, maar sporten mag buiten wel. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Donderdag 28 mei 2020

Wat ik heb geleerd:
* Er zit een gat in de maatvoering van jongenskleding. De meeste collecties stoppen bij maat 164 en dan begint het weer bij herenmaat S. Waar zijn maten 170 - 182?
* Als je iets specifieks zoekt, zeg een outfit voor een musical, dan kun je het niet in Schagen vinden. Oscar moest een cowboyhoed, cowboyshirt, cowboybandana, cowboygilet en cowboypistoolhouder. Moet ik toch weer online bestellen.
* In Word is er een automatische functie waarmee je tabs kunt instellen. Handig voor als je een manuscript schrijft. Voor korte verhalen niet nodig. Nooit geweten dat die er was, of misschien wist ik het wel en vermeed ik het expres.
* Mensen die schrijven, vinden het leuk om gevraagd te worden om een stukje te schrijven voor een website. Ik heb altijd het gevoel ze ermee lastig te vallen, maar Odile verzekerde me dat het een eer is om gevraagd te worden. Oké.
* Dakbedekkers kunnen heel snel werken. Ze kwamen dan ook met een klein legertje vanmorgen. Vijf man voor het doorlopende dak van onze garages. De buurman van twee huizen verderop had lekkage in de garage en toen hij dat wilde laten maken, zei de dakbedekker dat we dan beter het hele dak van alle garages konden doen. Hele buurt betaalt zijn deel mee. Kracht van samen.
* Je kunt midden in je hoofd hoofdpijn hebben. Dus niet boven je wenkbrauwen, of bij je slapen of het gevoel hebben dat er een band rond je voorhoofd wordt aangetrokken. Ook geen steken of flitsen of bonken, nee, midden in je hoofd, vanaf je fontanel naar het midden. Daar ergens. Niet fijn!
* De buren aan de andere kant hebben de caravan uit de mottenballen gehaald. Lang weekend weg met Pinksteren. Gelijk hebben ze.
* Het nieuwe adres van wéér andere buren. Ja, er staan wat dakdekkers op je garage en je spreekt de hele buurt.

Wat ik verwarrend vind:
* Op dit moment heb ik twee merken maandverband. De een is van een merk dat met miljarden artikelen de wereld vervuilt, daarom ben ik overgestapt op een ander, milieuvriendelijker merk (claimen ze). Het dilemma: de vervuildende soort hoef ik minder vaak te gebruiken vanwege betere absorptie dan de milieuvriendelijkere. Dus van de vervuilende komen er al minder in het milieu terecht. Is die milieuvriendelijke dan echt zo milieuvriendelijk? Of vergelijk ik verkeerd? Hetzelfde geldt trouwens voor zakjes van aardappelzetmeel in plaats van plastic. Om al die zakjes van aardappelzetmeel te maken moet je weer hele akkers vol aardappels hebben en hoe goed is dát voor de biodiversiteit? Of weegt dat niet op tegen de onstopbare stroom olie die nog altijd wordt opgepompt?
* De roosters van de kinderen. Gelukkig hoef ik die niet uit mijn hoofd te leren en is het over een maand alweer zomervakantie.
* Mondkapjes.

kalender met monsterpoppetje

Waar ik naar uitkijk:
* Eten in een goed restaurant.
* Een of andere manier van vakantie houden. Als we niet door twee landen mogen reizen, dan boeken we onze vakantie om naar één land. Misschien Engeland (Oxford!) of misschien Duitsland. Alles hangt af van de boten en beslissingen van hogerhand.
* Regen.

Wat ik nog op mijn bucketlist heb:
* Oei, te veel om op te noemen. In ieder geval reizen, misschien in de vorm van digital nomading. Ik wil in ieder geval dit leven nog naar Japan, Australië en met de trein van St.-Petersburg, via Moskou, Irkoetsk naar Vladivostok. Ook nog naar IJsland, Spanje en als de kinderen volwassen zijn en kunnen autorijden naar Amerika voor een rondreis met een camper.
* Roman schrijven én publiceren.
* Fins leren.
* Nieuwe carrière beginnen als huisoppasser in het buitenland. Ja, dat bestaat. Dan woon je gewoon een half jaar of langer in het (grote) huis van een rijke stinkerd die op zakenreis is of in een van zijn andere huizen moet wonen of zo. Jij zorgt dan voor het huis en de tuin of het park en je krijgt er nog betaald voor ook. Lijkt me wel wat.

Voor nu:
* To-dolijst afwerken.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter