Spoor

Coronadagboek - dag 75

30 Mei 20205 minuten

We gaan langzaam terug naar normaal. De kappers zijn open, de scholen zijn weer begonnen, de terrassen mogen bijna open. Sportscholen blijven dicht, maar sporten mag buiten wel. Hoe gaat het ‘ont-lockdownen’ van dag tot dag? Ik hou een dagboek bij gedurende deze maanden.

Vrijdag 29 mei 2020

Oscar gaat vandaag weer naar school en propt zijn tas vol met de spullen die hij nodig heeft: leesboek (De Grijze Jager deel 8), musicalboekje, verkleedkleren (dat wil zeggen, nog niet de cowboyspullen, wel voor zijn andere rol), lunch. Hij kijkt op de iPad of hij een vest aan moet of niet.
‘Het wordt 19 graden. Geen vest dus.’ Hij doet wel zijn zomerjas aan, want om 8 uur ’s ochtends is het nog maar 9 graden. Ik fiets mee en ga door naar AH voor de nodige melk en wat andere zaken die ernstig op zijn. De bulk boodschappen komt zondag (ja echt) met de bezorgdienst van AH. Hard nodig, want ik raak ook door mijn plastic zakken heen die ik voor het plasticafval gebruik. En ja, die komen van de bezorg-AH. Netjes van mij weer, hè, dat gerecycle.

Ik jas er nog wat vertalinkjes doorheen en maak facturen, want het is bijna het einde van de maand. Sommige kan ik via internet automatisch opmaken, andere moet ik handmatig in een Word-bestandje doen. Niet elk vertaalbureau is al zo ver geautomatiseerd. Het scheelt heel veel werk en gereken, dus ik heb wel voorkeur voor die voorgeprogrammeerde gevallen. Het komt nauwelijks voor dat ze een opdracht vergeten. Vaak zie ik een nummer ertussen staan waarvan ik denk ‘O, vergeten!’. De automatisering valt in mijn voordeel uit in dit geval.

Na de lunch gaan Sander, Tristan en ik een rondje fietsen. Oscar zit nog op school en Carmen is druk bezig met wiskunde of biologie. Ze hebben geen online les, vanwege een studiedag, maar dat is een goede gelegenheid om de achterstanden weg te werken. Of voor te werken, zoals Carmen meestal doet. We fietsen achterlangs de weilanden in, over het spoor en volgen een tijdje de provinciaalse weg met veel tegenwind en slaan dan rechtsaf, zodat we wind mee krijgen. We passeren weer een spoorwegovergang, waar ik nu veel beter een ‘oneindige foto’ kan maken van de rails. Ik zie een bord ‘Groenveld/Dirkshorn’ naar links, maar wij gaan rechtdoor en komen uiteindelijk bij het zwembad weer Schagen binnen. Sander en Tristan fietsen naar huis, ik ga nog even door naar Gamma om wat staaltjes te halen voor Carmens muur. Ze wil donkerblauw of diepblauw en ik neem alle blauwen mee die ik kan vinden. Alles op de muur geplakt en waarschijnlijk wordt het ‘Promenade’. Een mooie diepblauwe kobaltkleur die niet al te donker is, maar wel een mooi contrast

Spoorrails

kan geven met haar andere voorkeurskleuren: wit en zwart, waarvan ik zwart nog heb kunnen ompraten in zilvergrijs. Nu de indeling nog.

’s Avonds nog een grove opzet gemaakt voor een verhaal. Het moet véél subtieler, maar in ieder geval heb ik een opzet. Morgen herschrijven.

Vliegtuigstreep in de avondzon
Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter