Jugendstilkader

Tadaaa-lijst 2021

31 december 20212 - 3 minuten

Een tadaaa-lijst is het tegenovergestelde van een to-do-lijst en bevat een overzicht van behaalde resultaten. Wat heb ik zoal in 2021 gedaan en wat zijn mijn resultaten, overwinningen en zeges?

Blogs
* Begin dit jaar zaten we nog in een tweede, strenge lockdown vanwege het coronavirus en daarover heb ik tot en met 17 januari een dagboek bijgehouden. Daarna was de koek op en de lezers waren het ook wel beu, dacht ik zo. Toch wel weer goed voor 10.467 woorden.
* Dit jaar schreef ik elke week een blog over reclameslogans. In totaal 53 blogs. Dat leverde uitwaaierende internetzoektochten op, graven in mijn geheugen en regelmatig reactie van mijn moeder die zei: ‘Maar dat heb ik zo toch niet gezegd!’ Nee, niet letterlijk, dat klopt. Wel zoiets en misschien was het inderdaad mijn moeder niet, maar zo zit het nou eenmaal in mijn geheugen. Trickster! Ik had in ieder geval nooit gedacht er een heel jaar mee te kunnen vullen, maar na een maand of drie vond ik het wel een uitdaging. Ruim geslaagd, al zeg ik het zelf.
* Ook schreef ik enkele recensies voor mijn eigen site, met in het achterhoofd dat ze ooit nog bij Fantasize gepubliceerd kunnen worden. Onder andere deze: Voordat de koffie koud wordt
* En nog een tipartikel, want in september kreeg ik de reiskriebels.

Fantasize
* Mijn tweede jaar bij Fantasize was weer een productieve. We kregen versterking van Ninja Paap-Luijten en Isabelle Plomteux en deze twee dames kunnen bergen verzetten, dus het gaat voor de wind.
* Naast verhalen en artikelen nakijken heb ik het volgende geschreven voor de Special Tweestrijd (hetzelfde thema als de boekenweek, inderdaad): 
uitgeschreven discussie die per mail werd gevoerd
- recensie van drie boeken van Hanna Bervoets
* Omdat ik het lezen van Hanna Bervoets boeken leuk vond en het erover schrijven ook, besloot ik wat meer recensies te gaan schrijven. Deze zijn al van mijn hand verschenen:
Anna Starobinets
Guido Eekhaut
Olga Ravn
Jasper Polane
- Adriaan van Dis
* Van mijn eigen site komt deze online bij Fantasize: Octavia Butler
* Nog niet online verschenen, maar waaraan ik achter de schermen werk is een vertaling van een Russisch artikel over horror in de Russische literatuur. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de vertaling (te letterlijk hier en daar), dus ik laat het even rusten en ga er dan met frisse ogen weer naar kijken. Uiteindelijk moet dit een ‘Dossier Rusland’ op Fantasize worden. Of zoiets. Het kan ook ‘Dossier Horror’ worden.

Publicaties
* Dit jaar verscheen het verhaal ‘De nonnen van het halve gezicht’ in de bundel van Edge-Zero. Daarmee staat voor dit verhaal de publicatieteller op 2. Vorig jaar werd het gepubliceerd in online tijdschrift De Optimist. In een recensie van Johan Klein Haneveld over de bundel van Edge-Zero staat dat het verhaal ‘ontegenzeggelijk goed is geschreven’. Daar ben ik zeer blij mee.
* Ik vertaal een zestal gedichten voor een Amnesty-bundel die nog eind dit jaar in de Amnesty Shop te koop is. Vijf vertalingen hebben de bundel gehaald. De samensteller van de bundel, Daan Bronkhorst, complimenteert me met mijn mooie vertalingen. Daar ben ik wel zeer trots op.

Natuurlijk gingen er ook dingen fout, maar die horen niet thuis op de Tadaaa-lijst. Op naar een nieuw jaar met een nieuwe blogserie en uiteraard veel leeswerk, schrijfwerk en nakijkwerk voor Fantasize en hopelijk heb ik ook weer ruimte in mijn hoofd voor mijn eigen projecten.

Delen op FaceBook Delen op LinkedIn Delen op Twitter