Schrijven is gewoon werk

DamenVaria

DamenVaria biedt verschillende diensten en producten aan op het gebied van schrijven, vertalen, redigeren en corrigeren. Zie hieronder de beschrijvingen en prijslijst of neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Diensten en pakketten

Als DamenVaria bied ik verschillende diensten aan. (Wil je weten wie 'ik' is, klik dan naar de pagina 'Over mij'.)

Diensten:
* Vertaalwerk
* Schrijfwerk
* Redactiewerk
* Correctiewerk

Hieronder vind je de algemene prijslijst voor deze diensten.

Tarieven
Vertalen Engels/Duits - Nederlands€ 0,15 per bronwoord*
Vertalen Russisch - Nederlands€ 0,25 per bronwoord
Vertalingen/teksten nakijken (spelling)€ 0,05 per bronwoord
Vertalingen/teksten redigeren (inhoudelijke check + spelling)€ 0,07 per bronwoord
Minimumtarief€ 40,-**
Algemeen uurtarief voor alle diensten€ 65,-

* "per bronwoord" betekent het aantal woorden van de tekst die moet worden vertaald. Dus als een Duitse tekst 700 woorden heeft, dan reken ik 700 x 0,15 euro = 105 euro.

** Het minimumtarief geldt voor teksten met kleine woordaantallen (300 woorden of minder) en/of een enkele zin. Vanaf 300 woorden geldt het woordtarief.

Opmerking: mijn tarieven en pakketprijzen vallen onder de nieuwe KOR-regeling van de Belastingdienst. KOR staat voor Kleine Ondernemersregeling. Dit betekent dat ik geen btw hoef te heffen over mijn tarieven. Je zult een factuur krijgen zonder btw. Voordeel: mijn facturen zijn 21% goedkoper. Nadeel: als jij freelancer of ondernemer bent, kun je mijn facturen niet aftrekken van de voorbelasting.

 

boekenkast met woordenboeken

Naast deze algemene tarieven en prijzen, die ik vooral hanteer voor langlopende en terugkerende opdrachten en klanten, heb ik pakketten samengesteld, waaruit je kunt kiezen. Het handige daarvan is dat het een vast bedrag betreft voor een specifieke opdracht. Jij weet dus precies waar je aan toe bent en wat je van mij kunt verwachten. Zie de beschrijving hieronder.

Pakketten:

* Een column schrijven.
Als mijn manier van formuleren en schrijven je aanspreekt, mijn humor jouw humor is en je denkt dat ik wel iets leuks, grappigs of ontroerends voor jouw website kan schrijven, dan bied ik je dit pakket aan. Ik schrijf een column voor jouw website van maximaal 500 woorden. Het onderwerp kan door jou worden aangegeven of je laat me daarin vrij. Net wat jij wilt.
Voorwaarden: mijn naam en een verwijzing naar mijn website komen bij de column te staan.
Pakketprijs: 50 euro per column.

* Een artikel schrijven.
Dit doe ik graag. Ik vind het heerlijk om dieper op een onderwerp in te gaan, onderzoek te doen en een nieuwe invalshoek te vinden. Een artikel schrijven kan op verschillende manieren gebeuren: jij levert informatie en (klad)teksten die ik dan omtover in een goedlopend en prettig leesbaar artikel. Of ik schrijf een artikel over een onderwerp dat mij goed ligt (struin door deze website, dan kom je wel achter mijn interesses) en je geeft mij alleen een woordaantal en een deadline op. Voor het schrijven van een artikel zullen we eerst alles grondig doorspreken (onderwerp, toon, lengte, met of zonder foto's of beeldmateriaal, enzovoorts) voordat ik daadwerkelijk aan het schrijven ga.
Omdat een artikel schrijven meer inspanning vergt dan een column, reken ik 200 euro voor een artikel van max. 1500 woorden. De prijs voor langere artikelen gaat in overleg.
Voorwaarden: mijn naam en een verwijzing naar deze website komen bij het artikel te staan.
Pakketprijs: 200 euro per artikel van max. 1500 woorden. Meerprijs voor langere artikelen (in overleg).

* Een gelegenheidstekst schrijven.
Is opa 90 jaar geworden en je wil een persoonlijk en origineel cadeau? Neem contact met me op en ik schrijf die tekst. Gaat je beste vriendin trouwen? Moet je een toespraak geven en kost je dat slapeloze nachten. Ik ben de oplossing.
Gelegenheidsteksten zijn er in alle soorten en maten, op rijm of juist niet, maar altijd persoonlijk. Wil je dat ik je help? Dan bespreken we eerst uitgebreid wat je precies zoekt en in welke vorm dat het beste zou kunnen. Daarna ga ik aan het werk en leg je (als dat van toepassing is) verschillende versies voor. Jij kiest wat het beste bij de gelegenheid of de persoon past.
Voorwaarden: je betaalt vooruit.
Pakketprijs: 65 euro. Voor 100 euro druk ik de tekst af en lijst ik hem in. Een uniek cadeau!

* Leesrapport van je verhaal/manuscript.
Ben je een verhaal of boek aan het schrijven en je twijfelt aan de kwaliteit? Dan kun je mij max. 5000 woorden van je verhaal of manuscript voorleggen die ik dan lees. Ik geef je advies over de sterke punten en geef de punten aan die je zou kunnen verbeteren. Met deze feedback kun jij weer verder. Wil je regelmatig feedback of je hele manuscript laten bekijken, kijk dan bij "Begeleiding bij je verhaal/manuscript". Heb je een verhaal en wil je een leesrapport én taalredactie? Kijk dan bij "Verhaaldokter".
Voorwaarden: max. 5000 woorden van je verhaal/manuscript. Ik geef alleen advies.
Pakketprijs: 40 euro. Je betaalt vooruit.

* Begeleiding bij je manuscript.
Je hebt een manuscript*** geschreven of je zit midden in het schrijfproces. Graag laat je een paar frisse ogen naar je tekst kijken. Dan kan ik je helpen. Ik geef je advies over de sterke punten en de punten die je zou kunnen verbeteren. Ook onderwerp ik de tekst zelf aan een grondige check, zodat alle d's en t's op de juiste plek staan en de zinnen soepel lopen.
Hoe gaat dit in zijn werk? Jij koopt een gewenst aantal uren bij mij in en jij bepaalt hoe ik die uren invul. Ik kan je tekst nakijken op spel- en tikfouten of advies geven over je sterke en verbeterpunten. Ik kan ook met je babbelen en vragen stellen over je verhaal, zodat jij helder krijgt wat je nu eigenlijk wilt vertellen.
Heb je meer uren nodig? Hoe meer uren je inkoopt, hoe goedkoper ze worden. 2 uur kosten bijvoorbeeld 200 euro (100 euro per uur), maar 7 uur inkopen is al goedkoper, want dan betaal je nog maar 75 euro per uur. Bij 25 uur is dat bedrag alweer gedaald naar 60 euro per uur.
Voorwaarden: je hebt al een flinke tekst om mee te werken.
Pakketprijs: vanaf € 200,-. Zie de pakketprijzen in het overzicht.

* Verhaaldokter.
Voor verhalen tot max. 10.000 woorden is dit pakket een uitkomst. Ik geef je eenmalig advies (een leesrapport) en kijk je tekst na op spelling.
Voorwaarden: je verhaal is af en niet langer dan 10.000 woorden. Ik geef advies en kijk je tekst na op spelling en stijl. 
Pakketprijs: 65 euro. Je betaalt vooruit.

* Coauteur/ghostwriter van jouw boek.
Dit pakket houdt een samenwerking in. We gaan langere tijd samen aan jouw boek werken met als doel publicatie. Kies dit pakket als je altijd al een boek hebt willen schrijven, maar niet goed bent in het schrijven zelf. We kunnen bijvoorbeeld van idee tot boek samenwerken of ik stap in een latere fase in. We zullen regelmatig bij elkaar komen om over de voortgang te praten. Hoe het proces verder verloopt, gaat in overleg.
Opmerking: dit pakket is vooral geschikt voor non-fictie. Voor begeleiding bij fictie raad ik je het pakket "Begeleiding bij je verhaal/manuscript" aan.
Voorwaarden: mijn naam komt als coauteur op de cover van het boek. Ben ik jouw ghostwriter, dan noem je mij in het dankwoord.
Pakketprijs: starttarief: 500 euro. De overige samenwerking gaat in overleg. Je kunt bijvoorbeeld uren inkopen of we verzinnen een andere constructie waarmee we allebei tevreden zijn.

 

*** Een manuscript is de onopgemaakte tekst van een (fictie)boek, zoals een roman, een thriller, fantasy- of sciencefiction, verhalenbundel enzovoorts. Een manuscript is GEEN afstudeerscriptie. En afstudeerscripties begeleid ik niet, dat kan een afstudeerprof veel beter. Natuurlijk kan ik die scriptie wel nakijken op spelling en taalfouten. Zie de correctietarieven hierboven. 

 

Pakketten
Column schrijven€ 50,-max. 500 woorden
Artikel schrijven€ 200,-max. 1500 woordenmeerprijs bij meer woorden
Gelegenheidstekst€ 65,- (alleen tekst)€ 100,- (tekst afgedrukt en ingelijst)
Leesrapport€ 40,-max. 5000 woorden
Verhaaldokter€ 65,-max. 10.000 woorden
Begeleiding€ 200,-max. 2 uur begeleiding(in te vullen naar wens)
€ 525,-max. 7 uur begeleiding(in te vullen naar wens)
€ 1500,-max. 25 uur begeleiding(binnen 1 jaar in te vullen naar wens)
Coauteur/ghostwriting€ 500,- (starttarief)verder in overleg

Heb je andere wensen of weet je niet helemaal zeker of ik kan doen wat je zoekt? Neem dan vrijblijvend contact op. Dit kan met onderstaand formulier.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Velden met een * zijn verplicht